Mexico badplaatsenMexico


A. Badplaatsen aan de oostkust van Mexico


1. Playa del Carmen

Playa del Carmen is een schitterende badplaats aan de Rivièra Maya in het oosten van Mexico. Playa del Carmen heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt en is in 20 jaar tijd uitgegroeid van een kleine vissersdorp en backpackersplaats tot een luxe badplaats met alle faciliteiten en de nodige uitgaansgelegenheden die je van een vakantieresort mag verwachten.
Playa del Carmen


2. Cancun

Cancun is een stad met ruim 550.000 inwoners, op het schiereiland Yucatán in Oost-Mexico. Het is ook een echte vakantieresort waar je kunt feesten. Elk jaar komen hier vele toeristen om volledig los gaan. Maar naast het uitgaansleven kun je er ook fantastisch duiken en cultuur opdoen in de nabijgelegen Mayasteden.
Cancun


3. Isla Mujeres

Het eiland Isla Mujeres is populair vanwege het pitoresk vissersdorp en huizen in typisch Caribische bouwstijl. Het eiland is niet erg toeristisch. Het is er gezellig en relaxed.
Vanuit de badplaatsen aan de kust van de Riviera Maya worden excursies naar Isla Mujeres ondernomen. Het is er leuk om te wandelen, te snorkelen en even op een terrasje te relaxen.
Verder bevindt zich op het het natuurpark Garrafon.


4. Isla Holbox

Het rustige Isla Holbox staat bekend om haar prachtige zandstranden. Het is er ideaal om te relaxen en te snorkelen.


5. Isla Cozumel6. Rivièra Maya

Tot de Rivièra Maya wordt onder andere gerekend de plaatsen Cancun, Puerto Morelos Play del Carmen, Tulum en Felipe Carrillo Puerto.
Riviera Maya

Riviera Maya
Mexico Rivièra Maya


B. Badplaatsen aan de westkust van Mexico


1. Cabo San Lucas

De badplaats Cabo San Lucas ligt in het uiterste zuiden van het schiereiland Neder-Californië in het westen van Mexico. Het is een van de mooiste badplaatsen van Midden-Amerika en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.


2. Puerto Vallarta

Puerto Vallarta ligt aan de westkust van Mexico. De plaats is de bestemming voor de backpacker en één van de top surflocaties in de wereld. Het gehele jaar door zijn hier prachtige golven om op te surfen. Daarnaast is er een relaxte sfeer, prachtige witte stranden en een gezellig uitgaansleven.


3. Acapulco

De badplaats Acapulco ligt aan de Pacific coast. Het is een moderne badplaats met luxe winkels en een hectisch nachtleven.