Mexico kaartKaart van Mexico

1. Mexico Geografie

Mexico ligt in Midden Amerika, met aan de oostkust de Caribische Zee en de Golf van Mexico en aan de westkust de Grote Oceaan. Aan de zuidgrens van Mexico liggen de landen Guatemala en Belize, aan de noordgrens de Verenigde Staten. De grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wordt grotendeels gevormd door de rivier Rio Grande. De grens in het zuiden met Belize wordt geheel gevormd door de rivier Rio Hondo. De grens met Guatemala wordt grotendeels door rechte lijnen bepaald, en daarnaast door de rvieren de Rio Suchiate en de Río Usumacinta.

Voor de kust van Mexico liggen ook talloze Mexicaanse eilanden, waaronder Isla Guadalupe, Isla Mujeres, de Rocas Alijos en de Revillagigedo Archipel. De Rocas Alijos is een groep kleine, onherbergzame rotseilanden in de Grote Oceaan, 300 kilometer uit de westkust van Mexico. Isla Guadalupe is een 253 vierkante kilometer groot vulkanisch, onbewoond eiland dat 240 kilometer vanaf de westkust van Mexico ligt. De Revillagigedo-eilanden bestaan uit de vier vulkanische eilanden Isla Socorro, Clarión, San Benedicto en Roca Partida. Deze liggen eveneens voor de westkust van Mexico.
Isla Mujeres (Vrouweneiland) is een eiland in de Caribische Zee, voor de oostkust van Mexico. Dit eiland heeft meer dan 12.000 inwoners en is 7 kilometer lang en gemiddeld 650 meter breed. Voor de Maya's was Isla Mujeres een heiligdom voor de godin Ixchel. Het was dan ook vanwege de vele vrouwenbeelden die de Spanjaarden hier aantroffen dat ze het eiland Isla Mujeres noemden. Isla Mujeres is nu een populaire bestemming voor toeristen. Veerboten verbinden het eiland met Cancún en Puerto Juárez.

De Trans-Mexicaanse Vulkanengordel is een keten van vulkanen dat Mexico van west naar oost doorsnijdt. Het bevat Mexico's bekendste vulkanen Popocatépetl en Orizaba. Popocatepetl is 5.452 kilometer hoog. Popocatépetl is het Nahuatl woord voor "Rokende Berg". De Popocatepetl ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad. De vulkaan is nog steeds actief. In december 1994, december 2000 en arpil 2012 kwam Popocatépetl tot uitbarsting en stootte het grote aswolken de lucht in
De Piek van Orizaba is met zijn 5.636 meter de hoogste berg van Mexico. Het ligt op enige afstand van het stadje Orizaba, in de deelstaat Veracruz. De krater van de Orizaba vulkaan is bedekt met sneeuw. De vulkaan is al eeuwen niet meer actief. De laatste uitbarsting vond plaats in 1687.

Mexico is een federatie dat bestaat uit 31 staten. Enkele belangrijke steden in Mexico zijn Mexico-Stad (Mexico City), Campeche, Cozumel, Merida, Monterrey, Oaxaca, Guadalajara, Toluca, Puebla, León en Veracruz. Bekende Mexicaanse badplaatsen zijn Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Isla Holbox, Puerto Vallarta en Alcapulco.
De Revièra Maya ligt aan de zuidkust van het schiereiland Yucatan en is de kuststrook tussen Tulum en Cancun.

2. Mexico Landkaart - Plattegrond van MexicoGrotere kaart weergeven3. Satellietfoto van MexicoGrotere kaart weergeven


4. Steden en dorpen in Mexico


Mexico City - Cancun - Oaxaca - Monte Alban - Mitla - San Cristobal - Panajachel - Chichicastenango - Antigua - Atitlan - Santiago Atitlan - Rio Hondo - Palenque - Yaxchilan - Campeche - Pakal - Uxmal - Chichen Itza - Playa del Carmen
5. Meer kaarten van Mexico
Mexico Reizen

333Travel Mexico
333Travel Reizen Mexico
Djoser Mexico
Djoser rondreizen Mexico
Koningaap Mexico
Koning Aap reizen nMexico
Riksja Family Mexico
Riksja Fasmily rondreizen Mexico
Riksja Travel Mexico
Riksja rondreizen Mexico
Sawadee Mexico
Sawadee rondreizen Mexico
Shoestring Mexico
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Mexico
Tenzing Travel Mexico
Tenzing Travel Mexico
Thomas Cook Mexico
Thomas Cook Mexico
Tui Reizen Mexico
Tui rondreis Mexico