Reis voorbereiden naar MexicoEen georganiseerde vakantie vraagt een andere voorbereiding dan als je gaat rondreizen of backpacken. Bereid je altijd goed voor op je vakantie, anders kan je wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan. Stel dus ruim voordat je op vakantie gaat een checklist op waar je aan moet denken voordat je vertrekt.
Zeker als je op rondreis naar Mexico gaat is het van belang eerst goed in te lezen over je vakantiebestemming, zodat je een idee krijgt waar je in dat land zoal rekening mee dient te houden.

1. Boeken en reisgidsen

Zeker als je op rondreis naar Mexico gaat is het van belang eerst goed in te lezen over je vakantiebestemming, zodat je een idee krijgt waar je in dat land zoal rekening mee dient te houden.
Reisgidsen zoals Lonely Planet en Capitol Gids over Mexico helpen je al aardig op weg. En natuurlijk googlen naar informatie over Mexico.

Reisgidsen Mexico2. Bagage meenemen

Wat dien je aan bagage mee te nemen naarMexico? Dat hangt mede af van de soort vakantie die je onderneemt. Een avontuurelijke reis, rondreis of strandvakantie? Hier staan handige suggesties en tips waar je aan kunt denken.

Bagage meenemen3. Paspoort en visum

Om Mexico binnen te komen heb je een geldig paspoort en visum nodig. Bij vertrek uit Mexico dient jouw paspoort nog 6 maanden geldig te zijn.
Meer informatie over visumaanvraag, Nederlandse ambassade in Mexico vind je op de volgende pagina.

Paspoort en visum Mexico4. Reisverzekering

Er zijn genoeg redenen om wel een reisverzekering te sluiten. Of je nu een strandvakantie, verre reis, groepsreis of rondreis maakt, je komt allerlei risico's op je vakantie tegen die je onaangenaam kunnen verrassen. Sluit dus altijd een reisverzekering.


5. Geld- en bankzaken

Informatie over de munteenheid en wisselkoers, pinnen, geld wisselen, travelcheques, creditcard in Mexico.

Geld- en bankzaken in Mexico6. Veilig op reis

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je online raadplegen welke reisadviezen voor jouw vakantiebestemming geldt. Er staan tips om veilig en goed voorbereid op vakantie te gaan.

Veilig op reis in Mexico7. Gezondheid: vaccinaties en medicijnen

Ga je op vakantie naar Mexico, ga dan altijd na of je voorzorgsmaatregelen dient te nemen tegen ziektes als Gele Koorts, Buiktyfus, Dyfterie, Tetanus, Polio, Hepatitis A en Hepatitis B.

gezondheid en vaccinaties8. Reistips

Op de volgende pagina vind je meer tips over het land: lokale tijd, electriciteit, kleding, eten, drinken, gezondheid, telefoneren.

reistips Mexico9. Het weer en klimaat

Het is altijd handig om eerst het weer te raadplegen voordat je op reis gaat. Op deze pagina vind je informatie over het klimaat en de actuele weersverwachting voor de komende dagen en weken.

Het weer en klimaat in Mexico10. Noodnummers en instanties

Maak een lijst met belangrijke telefoonummers, adresgegevens en e-mailadressen van contactpersonen en instanties. Noodzakelijke alarmnummers voor calamiteiten tijdens je vakantie.
Laat ook voor de achterblijvers de nodige informatie thuis met gegevens over jouw vakantiebestemming (adres, telefoonummer) zodat zij in geval van nood contact met jou kunnen opnemen.
Denk hierbij aan:
- telefoonummers en e-mailadressen van familieleden;
- telefoonummer van de Nederlandse Ambassade in het buitenland;
- telefoonummer om je bankpas te blokkeren;
- telefoonummer van je reisverzekeraar o.a. in geval van medische of juridische hulp.11. Kopieën van reisdocumenten

Zorg dat je kopieën van je paspoort, visum, medische paspoort, verzekeringen en andere belangrijke documenten bij je hebt. Scan ze ook voor de zekerheid in en bewaar deze bestanden in je mailbox die je ook vanuit het buitenland kan inzien. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan heb je altijd alles bij de hand en kan je ook via deze mailbox bij de kopieën.12. Problemen op reis

Wat doe je als je geld of paspoort is gestolen, of je bagage bent kwijtgeraakt? Wat moet je doen als je een ernstig ongeluk krijgt, in het buitenland wordt opgepakt of met spoed terugmoet naar Nederland? De volgende website geeft antwoord op deze en vele andere vragen als je op jouw vakantie in problemen komt.

De Nederlandse ambassade kan je in het buitenland helpen in noodgevallen. Bijvoorbeeld bij rampen, of als je jouw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) kwijt bent. Maar ook bij vermissing, arrestatie of opname in het ziekenhuis.
Website: Nederlandse Ambassade in Mexico13. Meer informatie over Mexico